Op mijn twintigste ben ik begonnen met schilderen, daarvoor tekende ik al vanaf jonge leeftijd. Ik heb gestudeerd aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (België) en ik heb mij daar verder in schilderen gespecialiseerd.

Ik ben geboren en getogen in de stad, maar ik voel mij meer verbonden met de natuur. Hoewel mijn liefde voor de natuur dus vaak in mijn schilderijen terugkomt, laat ik mij ook graag inspireren door alledaagse voorwerpen. In de serie ‘Dichtbij’ komen schilderingen voor van steentjes, een stukje hout of een banaantje. Een simplistisch, soms zelfs ‘lelijk’ voorwerp op het doek krijgen, is voor mij een uitdaging. Schilderen vormt voor mij een uitlaatklep.

In mijn schilderijen komen ook regelmatig dieren voor. Naast de vogels in mijn tuin, hebben ook varkens een bijzondere plek in mijn leven. Dat is goed te zien in de serie varkensportretten 'Porktret': minder alledaagse en erg kleurrijke schilderingen, waarin mijn liefde voor de natuur ook weer tot uitdrukking komt.

Caroline Eyhout